Empoze | Konular | Kitaplar

Gerçekte bilim nedir? Bilime farklı bir bakış açısı..

Bilim dünyanın zeki ve akıllı insanlarının üniversitelerde okuyup kendilerini geliştirip, sahip oldukları bilgi ve birikim çevresinde içinde bulunduğumuz dünyayı anlama çabasıdır. İçinde yaşadığımız hayatı anlamlandırma ve yorumlama gayretidir.

dünyanın nasıl var oldugunu milyarlarca yıl öncesine gidip görebilmemiz imkansızdır. fakat devletler ve sistemler dünyanın en zeki çocuklarını okutup eğitim hadin bakalım bize dünyanın nasıl var olmuş olabileceğini sahip oldugunuz bilgiler çerçevesinde anlatın derler.. Onlarda yıllarca hatta nesillerce bunu anlamaya ve anlamlandırmaya çalışırlar. Ortaya teoriler atarlar. Kimileri maymunuz derler. Kimileri tanrı parçacığı der. Kimisi big-bang der vs vs.

Gittin gördün mü? Şahidin var mı? Delilin var mı?

Hayır..

Yani bilim insanlar tarafından içinde yaşadığımız kainatı evreni anlamlandırma çabasıdır. Ve daha anlaşılır hale getirme mücadelesidir.

Başka bir perspektiften ise bilim, dünyayı yönetenler, dünyanın en zenginleri saltanatlarını ve güçlerini devam ettirebilmek için keşifler ve araştırmalar yaparlar. Örneğin bilgisayarlar ikinci dünya savaşı sürecinde tankların topların atış menzillerini hesaplamak, şifreli mesajlar kırılamaz yapabilmek üzere geliştirildi.

Örneğin internet askeri istihbarat için geliştirildi. vs. vs. vs.

Bugün bir çok bilimsel icadın altında o üst elit sınıfın saltanatını devam ettirme hedefleri var. Bilimadamları mucitler daha cok para kazanabilmek için icatlar yaptılar. Zenginlik için..

Tüm icatların ve bilimsel gelişmelerin altında para ve güç vardır. Hali ile bilim perde arkasında kitleler üzerinde kontrolü sağlamak ve onları yönetebilmek için her daim para ve güç sahiplerince yönetilmekte ve yönlendirilmekte. Tüm bilim adamları da o zenginler için çalışmaktalar..

Dolaylı yada direk olarak gerçek olan budur..

Eski mısırda firavunların kahinleri.. Nemrudun kahinleri gibi.. Bugün bilim adamları da zenginlerin ve dünyayı yöneten gizli güçlerin hizmetindedir..

Bilim dünyası bir maden bir hazine ise o madenin o hazinenin başındakiler kendi çıkar ve menfaatlerine göre ilerleme kat etmekteler..

Yeryüzünde bilimsel bir çalışma yapabilmek için para gerekir. Sponsorların olması gerekir. Destekcilerin olması gerekir. Hele günümüzde büyük araştırmalara imza atmak cok cok büyük paralar gerektirir..

Bir bilim adamı olabilmek yıllar gerektiren.. Hatta bir ömrü vakfetmeyi gerektiren bir durumdur.

İsviçre ile Fransa sınırında yer alan CERN laboratuvarı bedavaya inşa edilmedi. Hali ile nasreddin hoca tabiri ile parayı veren düdüğü çalar.

Biraz da böyle bir perspektiften bakmak lazım diye düşünüyorum..

ne dersiniz?

Konular